Costul de întreținere al gazonului de pe stadionul Ion Oblemenco, pentru o perioada de 4 ani, are valoarea de 2.846.571 euro, în timp ce USR anuntă, prin vocea consilierului local Cezar Drăgoescu, o valoare cuprinsă între 12,5 mil. euro și 25 mil. euro

„Sacul fără fund sau mega-afacerea de 25 milioane Eur!

Aflam cu stupoare, zilele trecute, că Primăria Craiova se pregătește să lovească din nou, de data aceasta decisiv bugetul Municipiului Craiova pe următorii 4 ani!

Este în desfășurare o licitație privind un contract cadru pentru întreținerea gazonului de pe stadionul Ion Oblemenco pe o perioadă de 4 ani. Suma contractului este cuprinsă între 12,5 mil Eur și 25 mil Eur.

Până acum s-a înscris o singură firmă, celebra deja, Sports Fields (fostă Cris Garden) firmă ce are strânse legături cu administrația Gabriela Firea și implicit PSD (link în primul comentariu).

Pentru a avea termen de comparație și a ne da seama cât de uriașă și aberantă este suma de 25 mil Eur, aceeași firmă a câștigat licitația pentru întreținerea gazonului de pe Arena Națională în 2019 pentru suma de 19 mil Ron (approx. 4 mil Eur) tot pentru o perioadă de 4 ani, adică 1 mil Eur pe an.

La nici 3 ani distanță, Primăria Craiova este dispusă sa platească o sumă de șase ori mai mare, adică peste 6 mil Eur pe an pentru întreținerea unei suprafețe de gazon similare cu cea de pe Arena Națională.

Aceeași firmă – Sports Fields a câștigat în luna August 2022 și licitația de schimbare a gazonului de pe stadionul Ion Oblemenco, în valoare de 600.000 Eur, deci costul total plătit de municipalitate pentru organizarea festivalului Intencity a ajuns la 5 mil. Eur. Însă ceea ce iese în evidență este faptul că ne-ar costa de zece ori mai puțin sa schimbăm gazonul în fiecare an decât sa încheiem un contract cadru pentru întreținerea acestuia în valoare de 6 mil Eur pe an!

Suma care se intenționează a fi plătită de edilul Craiovei, pentru întreținerea gazonului în următorii 4 ani și anume 25 mil Eur, este egală cu jumătate din costul construirii stadionului Ion Oblemenco.

Ca să vă faceți o idee dragi craioveni din acești bani s-ar putea asflata 30 km de străzi sau s-ar putea construi de la zero Spitalul de Pediatrie!

Consider că doamna primar Olguța Vasilescu trebuie sa ofere explicații cetățenilor Craiovei pentru oportunitatea cheltuirii sumei de 25 mil Eur din taxele și impozitele plătite de noi toți.

USR se va opune categoric încheierii unui astfel de contract, menit să sărăcească definitiv acest oraș având în vedere că suma de 6 mil Eur reprezintă peste jumătate din bugetul anual dedicat investițiilor, buget oricum extrem de firav și precar!” Cezar Dragoescu, cosilier local USR