Peretele verde amenajat la Școala Gimnazială Nr.22 „Mircea Eliade”, primul de acest fel din Craiova, a costat 56.000 de euro.

Proiectul pilot demarat anul trecut de Primăria Craiova, realizarea primului perete verde din municipiu, a avut finalitate. Pe o faţadă a Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade” au fost amplasate plante cu frunze permanente, care ar trebui să rămână verzi şi în sezonul rece.

Peretele de beton cu o suprafaţă de 88 metri pătraţi (11 m înălţime şi 8 m lăţime) a căpătat, astfel, o formă verde unitară, aşa cum a solicitat primăria în momentul achiziţiei. După o licitaţie care a durat aproape două luni, amenajarea peretelui verde de la Şcoala „Mircea Eliade“ a căzut în sarcina SC Ecoprod SRL, o firmă din Işalniţa care a furnizat constant material dendrofloricol către RAADPFL Craiova. Contractul a fost atribuit în decembrie 2021.

Cum arată peretele verde de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade”

De data aceasta a fost ceva nou pentru Craiova, un perete care să fie veşnic verde, indiferent de vreme, şi care să nu afecteze clădirea şcolii. Şi s-a reuşit, dacă este să ne luăm după afirmaţiile edilului Olguţa Vasilescu.

Sursa: GDS.RO MARIAN APIPIE