“Este vorba de o sală multifuncțională cu arenă de atletism indoor de categoria I, conformă normelor și standardelor naționale și europene, și o pistă de velodrom ce va corespunde specificațiilor impuse de Uniunea Internațională de Ciclism. Suprafețele de joc sunt concepute să asigure și desfășurarea altor sporturi, dar și a unor evenimente festive, concerte și spectacole.”, a precizat Cosmin Vasile, presedintele Consiliului Judetean Dolj

Terenurile de joc vor fi concepute și pentru sporturi precum: handbal, baschet, volei, tenis, futsal, scrimă, gimnastică, box, lupte, judo etc). De asemenea, în interior, sportivii vor avea toate facilitățile necesare desfășurării activității.

Până acum a fost realizată etapa de proiectare, iar lucrările ar trebui să înceapă la mijlocul anului viitor și să fie finalizată până în 2024. Serviciile de proiectare au fost atribuite pentru suma de 5,7 milioane de lei (fără TVA), iar banii vin din bugetul Consiliului Judetean Dolj

Complexul sportiv va fi ridicat în locul stadionului Tineretului. Pe această arena,  Universitatea Craiova a evoluat timp de 19 ani, încă de la înființare.

Investiția se va ridica la nu mai puțin de 75 de milioane de euro, mult peste suma cheltuită (55 de milioane de euro) pentru construirea stadionului ”Ion Oblemenco”, inaugurat in 2017.