USR Craiova, in sedinta Consiliul Local, a propus, de dragul de a propune, o solutie IMPOSIBIL de realizat in Romania anului 2023. A venit cu propunea ca fondurile europene nerambursabile obtinute de conducerea Municipiului Craiova pentru regenerarea urbana să se transfere către subvenția la căldură.

„Practic, cele 15 milioane de euro care s-ar cheltui reprezintă subvenția integrală pe anul acesta pentru căldura cetățenilor. La ședința din decembrie v-am făcut un calcul și ar trebui să dăm 15 milioane de de euro ca să compensăm creșterea preţului la gigacalorie, astfel încât cetățenii Craiovei să nu mai simtă nimic la buzunar și să nu moară de frig în casă“, a afirmat Cezar Drăgoescu, liderul USR Craiova.

Primarul Craiovei nu a putut subvenţiona tariful la căldură şi din cauză că adminstraţia locală a fost nevoită să gireze pentru Termo Urban. Este cunoscut faptul că imediat după falimentul Termoficării şi înfiinţarea unei noi socităţi, producătorul de agent termic primar, Complexul Energetic nu a mai avut curaj să furnizeze materie primă pe datorie şi a cerut o garanţie. Administraţia locală craioveană a scos bani de la buget, 3 milioane de euro. Banii erau destinaţi subvenţionării căldurii.

Lucian Dindirica, consilier local PSD:

Ei bine, NU S-AR PUTEA FACE ALTCEVA pentru că este vorba de proiecte pe fonduri europene, NERAMBURSABILE, cu o cofinanțare de doar 2%, exclusiv pentru regenerare urbană!!! Asta nu mai spun “experții” pentru că atunci nu li se mai leagă poveștile de adormit electoratul care nu citește mai mult de o postare.

Da, domnilor, fântânile se (re)fac pe bani europeni și sunt doar una dintre componenetele proiectelor, adică mai în josul listei cu lucruri “de făcut”.

Spre exemplu, fântânile de pe Bd. 1 Mai se construiesc în scuarul care merge spre Parcul Romanescu. Doar că, mai important, în proiectul de regenerare a zonei intră refacerea Parcului Independenței, Liceul de Artă și toate străzile adiacente. Asta au uitat să scrie/spună. Totul pe fonduri europene.

Alt exemplu: fântană muzicală, cea de la Doljana și cele de pe Unirii. Și ele se refac, doar că proiectul de regenerare urbană a zonei presupune refacerea întregului centru pietonal, mărirea Pieței Prefecturii, refacerea Filarmonicii, schimbarea pavajului și a mobilierului urban. Nici asta nu au scris/spus. Tot pe fonduri.

Nu vă mai lăsați manipulați pentru interese electorale meschine! Citiți cu ochii voștri și gândiți cu mintea voastră!”

Publicitate