Blocul Naţional Sindical anunţă, luni, că, în şedinţa Consiliului Naţional Tripartit de luni, Guvernul s-a angajat să adopte, prin OUG, o modificare a Legii dialogului social care doar ce a fost promulgată. Modificarea, necesară pentru a viza litigiile de muncă. De asemenea, sindicaliştii au precizat că Ministerul de Finanţe a făcut o propunere referitoare la scutirea de la plata contribuţiilor sociale în cazul salariile brute cuprinse între 3.001 lei şi 5.000 lei, care vor beneficia de la data de 1 ianuarie de o creştere minimă voluntară de 450 de lei, acestea urmând să beneficieze de aceeaşi facilitate fiscală ca salariul minim, notează Agerpres.

Guvernul României s-a angajat să adopte o Ordonanţă de Urgenţă pentru completarea noii Legi a Dialogului Social, cu normele ce vizează litigiile de muncă, informează Blocul Naţional Sindical, printr -un comunicat.

Potrivit sursei citate, Ministerul Finanţelor a propus ca toate salariile brute cuprinse între 3.001 lei şi 5.000 lei, care vor beneficia de la data de 1 ianuarie de o creştere minimă voluntară de 450 de lei, să beneficieze de aceeaşi facilitate fiscală ca salariul minim. Concret, suma de 200 de lei din cei 450 de lei să fie scutită de contribuţii sociale.

Publicitate