Angajatorii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată cu contract de munca pe perioadă nedeterminată, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj aplică o serie de măsuri menite să crească șansele de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Printre măsurile destinate creșterii șanselor de ocupare a persoanelor în cautarea unui loc de muncă se numără acordarea de subvenții în vederea stimulării angajatorilor de a încadra pe piața muncii persoane aparţinând unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piaţa muncii.
Persoanele angajate trebuie să se încadreze în următoarele categorii:

  • Absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ,
  • Şomeri peste 45 ani,
  • Şomeri care sunt părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale,
  • şomeri de lungă durată,
  • tineri NEETs,
  • şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective.

Astfel, angajatorii primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată cu contract de munca pe perioadă nedeterminată, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.
Pentru informații suplimentare cu privire la acordarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru șomaj, angajatorii se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj din Craiova, str. Eugeniu Carada, nr.13A, tel. 0251/306 100 sau accesând http://www.anofm.ro/ Persoane juridice/Stimulente acordate angajatorilor/ Subventionarea locurilor de munca.

sursa: gds.ro Gazeta de Sud

Publicitate