Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a lansat astăzi un apel la adresa miniştrilor Sănătăţii ai celor 27 de state membre, solicitându-le să folosească vara pentru a se pregăti de un nou val de infecţii COVID-19 în cursul toamnei şi al iernii, transmite DPA, potrivit Agerpres.

„În vederea unei posibile înrăutăţiri a situaţiei epidemiologice, este esenţial să rămânem cu toţii vigilenţi. Aceste luni de vară trebuie folosite pentru a lua măsurile de sănătate publică necesare, care ne vor ghida prin următoarea fază a pandemiei în cursul toamnei sau iernii”, a declarat Kyriakides.

Pe măsură ce europenii s-au bucurat de o vară fără restricţiile din ultimii doi ani, în pofida creşterii numărului de cazuri, eforturile de a limita pandemia trebuie să continue, a mai susţinut ea, adăugând că noul val de contagieri a fost caracterizat de o creştere a numărului de îmbolnăviri grave şi spitalizări.

Comisarul Kyriakides a lansat un nou apel în favoarea vaccinării cu schema iniţială şi a vaccinării cu doze booster, pentru pregătirea viitoarelor campanii de vaccinare bazate pe vaccinuri împotriva variantelor Omicron, precum şi supraveghere şi testare pe tot parcursul anului.

Autorităţile sanitare trebuie să asigure necesarul de contramăsuri medicale şi să dispună de planuri de urgenţă pentru o reîntoarcere în siguranţă la muncă şi la şcoală după vacanţa de vară, a mai susţinut ea, conform DPA.

Sursa

https://www.bursa.ro/comisarul-pentru-sanatate-indeamna-statele-ue-sa-se-pregateasca-de-valul-urmator-de-infectii-covid-19-27170746