„Tot ce spune USR despre Legea avertizorilor de integritate este o minciună.

Este o temă falsă prin care USR vrea să acopere mediatic gaura de 1 miliard de euro pe care au dat-o bugetului de stat prin achizițiile supradimensionate de vaccinuri.

Nu există nicio obligație din Directiva UE care să nu se regăsească în legea adoptată în România. Dacă se vrea o lege și mai europeană decât Directiva europeană, PSD nu are nimic împotrivă să se reia dezbaterea parlamentară.

Spre exemplu, putem prelua din modelul francez care a fost lăudat de Comisia Europeană.

o Este o minciună tot ce spune USR despre această lege, care conține multe amendamente de la USR. De asemenea legea are amendamente comune USR-PSD. Un sfert din amendamentele admise au fost cu autor USR, iar dintre acestea jumătate au avut PSD co-autor.

http://www.cdep.ro/comisii/juridica/pdf/2022/rp219.pdf

o Vrem să avem avertizori de integritate foarte protejați care să dezvăluie cum au luat cei de la USR decizia achiziției supradimensionate de vaccinuri știind că nu vor fi folosite niciodată. Știm foarte bine că DNA a declanșat o anchetă pe aceste achiziții de vaccinuri.

o Vrem să avem avertizori de integritate protejați să ne spună cum a măsluit fostul ministru Năsui aplicația din Măsura 3

pentru IMM-uri, unde există de asemenea o anchetă DNA.” Claudiu Manda, europarlamentar PSD.

Sursa: https://www.facebook.com/claudiumandaoficial