„Ordonanța de Urgență privind decarbonificarea sistemului energetic din România a fost modificată în sensul că nu se închide nimic fără a se pune ceva în loc și ceea ce se închide nu se desființează, ci intră-n conservare.

PSD a reușit să împiedice închiderea/desființarea centralelor pe cărbune până nu se înlocuiesc cu altele echivalente(detalii).

o Nicio unitate de producție de energie pe bază de lignit sau huilă nu va fi închisă până când nu se pun în funcțiune unități de producție echivalente pe bază de gaz, energie nucleară sau din surse de energie regenerabilă.

o Ceea se închide nu se desființează, ci intră în conservare. Toate unitățile pe bază de lignit și huilă care vor fi închise, vor fi conservate și vor face parte din rezerva de capacitate a sistemului energetic din România, putând fi redeschise în caz de necesitate.

o PSD susține categoric toate politicile de reducere a poluării și de tranziție către o economie decarbonificată, care trebuie să constituie un obiectiv major pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.

o În același timp PSD consideră că, în contextul crizei energetice, România trebuie să utilizeze toate capacitățile de producție de energie pentru protejarea populației și a economiei naționale, la fel cum se întâmplă în multe state europene, precum Germania, Austria, Polonia, Olanda.” – Claudiu Manda, europarlamentar PSD.

Sursa: https://www.facebook.com/claudiumandaoficial